Twitter

Twitter

Follow us on twitter! Vekozijn is ook actief op twitter. Volg ons via @vekozijn

 

klik hier voor onze twitterpagina

Subsidie en duurzaamheidslening Achtkarpelen

Subsidie en duurzaamheidslening Achtkarpelen

De gemeente Achtkarpelen stelt subsidie beschikbaar, wanneer u aantoonbaar het energielabel op uw woning verbetert. Klik hier om naar de website van de gemeente te gaan voor meer informatie.

BTW tarief verlaagd! bespaar 15%

Vanaf 1 maart 2013 geldt op arbeidskosten bij onderhoud en renovatie het lage BTW-tarief van 6% . U bespaart dus maar liefst %15 op het arbeidsloon wanneer u kunststof kozijnen laat plaatsen.

Deze maatregel, door de overheid ingesteld om de bouw te stimuleren is tijdelijk. De regeling is van toepassing op arbeidsloon bij herstel en renovatie van bestaande woningen en geldt niet voor materialen. Profiteer ook van deze tijdelijke maatregel en laat uw woning nu extra voordelig renoveren!

Vekozijn volledig VCA gecertificeerd

Wij zijn volledig VCA gecertificeerd. Uiteraard waren we al gecertificeerd, maar dit is nu aangevuld met een VCA-VOl certificaat. Ook alle mensen waarmee Vekozijn regelmatig werkt zijn geslaagd voor hun VCA-B certificaat.

Schadeherstel en reparatie's aan kunststof kozijnen

Schadeherstel en reparatie's  aan kunststof kozijnen

Schade aan kunststof kozijnen is in de meeste gevallen vaak goed te repareren. Een gat in uw kozijn door boren, een scheur, deuk of inbraakschade, herstellen wij vakkundig en ter plaatse. Ook kleine brandschade is meestal weer als nieuw na reparatie. Zolang de schade geen afbreuk doet aan de constructie van het kozijn, is het goed mogelijk deze te herstellen. Vekozijn maakt gebruik van innovatieve technieken waardoor oppervlakkige schade's zonder kleurverschil en vrijwel onzichtbaar worden hersteld!

 

De voordelen van raparatie op een rij:

 

* Voordeliger dan vervangen

* Snel te realiseren: geen lange levertijd

* Geen hak- en breek werk

* Word ter plaatse uitgevoerd, wanneer het u uitkomt

 

Neem contact op voor meer informatie!

Wat zijn de eisen van het bouwbesluit?

 

Het Bouwbesluit stelt eisen aan de isolatiewaarde en veiligheid van de ramen in woningen. De huidige eis van het Bouwbesluit is dat de warmtedoorgangscoëfficiënt ten hoogste 4,2 W/m2K mag bedragen. De warmtedoorgangscoëfficiënt drukt uit hoeveel Watt warmte-energie er door een vierkante meter raam verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin tussen binnen- en buitenkant van het raam. De warmtedoorgangscoëfficiënt wordt aangegeven met de U-waarde (in Belgie met de K-waarde). Dus de U-waarde geeft aan hoeveelheid warmte die door een constructie heen gaat bij een temperatuurverschil van 1 Kelvin.
Hoe lager de U-waarde van het raam, hoe beter de isolatiewaarde.

Een raam bestaat uit verschillende constructieonderdelen. In de meeste gevallen uit een kozijn (het kader) en de beglazing. Het Bouwbesluit stelt de eis over de isolatiewaarde van het gehele raam (dus U raam = U kozijn + U glas) en over de afzonderlijke constructieonderdelen.

Type beglazing U-waarde (W/m2K)
Enkel glas 5,7
Dubbelglas (4-6-4 mm) 3,3
Dubbelglas (4-12-4 mm) 3,0
Voorzetraam zonder coating 2,8
Driebladig (4-6-4-6-4 mm) 2,4
Voorzetraam met coating 2,0
HR glas 1,6 < U < 2,0 (afhankelijk van fabrikant)
HR + glas 1,2 < U < 1,6 (afhankelijk van fabrikant)
HR + + glas U < 1,2 (afhankelijk van fabrikant)

Tabel: U-waarde beglazing

 

HR-glas
HR-glas staat voor Hoog-rendementsisolatieglas. De oude benaming is Low-E glas oftewel Low emission glas, hetgeen betekent glas met een lage uitstraling. Dubbel glas mag HR-glas worden genoemd wanneer de U-waarde niet groter is dan 2,0 W/m2K.

Normaal dubbelglas heeft een U-waarde van 3,0 W/m2K. De hogere thermische isolatiewaarde van HR-glas kan op de volgende manier worden behaald:

  • luchtspouw vergroten naar 15 mm (een nog grotere luchtspouw heeft geen zin);
  • de lucht in de spouw vervangen door een gasvulling met een lagere warmtegeleidingscoëfficiënt. De gasvulling kan Argon zijn of het duurdere maar betere isolerende krypton;
  • binnenzijde van de glasplaten voorzien van een metaalcoating. De metaalcoating weerkaatst de warmte, maar laat het zonlicht grotendeels door;

Om de isolatiewaarde van HR-glas aan te geven wordt de volgende klasse-indeling gemaakt:

 

Aanduiding Warmtedoorgangscoefficient    
HR-glas 1,6 < U < 2,0 W/m2K
LTA > 70%
4-12-5
HR+-glas 1,2 < U < 1,6 W/m2K LTA > 70% 4-15-5
HR++-glas U < 1,2 W/m2K LTA > 70% 4-15-5

 

 

 

Type kozijn U-waarde (W/m2K.)
Hout 2,4
Kunststof 1 < U < 2,0 (afhankelijk van fabrikant)
Aluminium 6,0
Aluminium met koudebrug onderbrekening 1,8 < U < 2,7 (afhankelijk van fabrikant)
Superisolerende profiel 0,8

Tabel: U-waarde kozijn

Zoals u kunt zien aan bovenstaande tabel, maakt het verschil hoe hoog de isolatiewaarde van een glas uitvalt, wanneer het in verschillende kaders (kozijnen) word geplaatst. Afhankelijk van het kader is de isolatiewaarde hoger of lager. Een raam met een U waarde van 1.8 isoleert uiteindelijk maar tot een waarde van 6,0 U in een aluminium kader, terwijl dit met kunststof beduidend hoger, gemiddeld op 1,2 U ligt. Vekozijn werkt uitsluitend met hoogwaardige kozijnen, toegerust met 5 of 6 kamers in het kozijn, waardoor de isolatiewaarde zo hoog mogelijk is.

 

Ook de veiligheid van de beglazing is op verschillende niveau's vastgelegd, klik hiervoor op onderstaande link voor een beknopt overzicht.

nen3569.pdf